Siirry suoraan sisältöön

Vuosi 2024


 • World Agility Open -karsinnat Tampereella

  Tämän vuoden World Agility Open -karsinnat käytiin Tampereella 10. helmikuuta. Karsinnoissa kisattiin agility- ja hyppyradan lisäksi myös speedstakes-radalla, joka muistuttaa vauhdikasta hyppyrataa, mutta siinä on radalla myös A-este. Tuomarina karsinnoissa toimi Stefi Praakli Virosta.

  250-sarjassa hienoja suorituksia tykittivät Heini Peltoperä ja shetlanninlammaskoira Lara. Hyppyradalla he sijoittuivat upealla ratasuorituksellaan kolmanneksi ja kokonaissijoituksena ensimmäisistä WAO-karsinnoistaan Heini ja Lara nappasivat sijan 13.

  500- ja 600-sarjoissa taidokasta agilitya näytti puolestaan Tiina Leinonen kolmella bordercolliellaan. Tiina koirineen taituroivat kolmansia sijoja Pikan kanssa 500-sarjan agilityradalta, Satasen kanssa 500-sarjan speedstakes-radalta ja Peto puolestaan nappasi palkintosijansa 600-sarjan hyppyradalta. Kokonaissijoituksissa Satanen oli viides ja Pika seitsemäs 500-sarjassa sekä Peto kahdeksas 600-sarjassa.

  Tunnelma karsinnoissa oli ollut rento ja kannustava, joten ensi vuonna Tiinan ja Heinin mukaan karsintoihin sankoin joukoin!

 • Maajoukkuekarsintojen ensimmäinen osa Vantaalla

  Maajoukkuekarsintojen ensimmäinen osa MM-, EO- ja Pohjoismaiden mestaruuskisoja varten käytiin 24.-25. helmikuuta Vantaan Ojangossa. Tuomarina toimivat Kine Eimhjellen Norjasta ja Markku Kaukinen. Ensimmäisessä osassa kilpailtiin kolmella radalla, joiden yhteispisteistä paras sai suoran maajoukkuepaikan EO-kisoihin. Muilla kilpailu maajoukkuepaikoista jatkuu huhtikuun lopussa Tampereella, jossa edessä on vielä viisi rataa.

  Seuraamme edustettiin jokaisessa kokoluokassa:

  Medit: Sari Alamaunu & Halti ja Kaija Vierimaa & Konna

  Minit: Heini Peltoperä & Lara

  Maksit: Mari Kaplas & Envy, Mari Kaplas & Fallon, Mikko Aaltonen & Kesy sekä Tiina Leinonen & Peto

  Intermediate: Tiina Leinonen & Pika sekä Tiina Leinonen & Satanen

  Kaikissa kokoluokissa nähtiin huikeita ratasuorituksia, joista saimme nauttia myös kotikatsomossa livestriimin äärellä. Makseissa Mikko ja Kesy voittivat upealla vedolla maksien viimeisen agilityradan ja ovat ensimmäisen karsinnan jälkeen yhteispisteissä sijalla 5. Myös Peto ylsi makseissa pisteille ja lähtee kakkoskarsintaan sijalta 24. Intermediateissa saatiin myös aihetta juhlaan, sillä Tiina ja Satanen tykittivät siellä hyppyradalta voittonollan. Tiina ylsikin intermediateissa molempien kanssa pisteille ja lähtee kakkoskarsintaan Satasen kanssa sijalta 5 ja Pikan kanssa sijalta 28.

  Seura onnittelee Mikkoa ja Tiinaa huikeasta menestyksestä sekä kaikkia seuraa edustaneita koirakoita upeista suorituksista!

 • HalliSM-kilpailut Imatralla

  Vuoden 2024 hallisuomenmestaruuskilpailut käytiin Imatralla 23.-24. maaliskuuta huippeissa puitteissa. Kilpailuja tuomaroivat Bonnik Berthelsen (DEN), Esa Muotka ja Allan Mattsson.

  Yksilökilpailussa seuraamme edustivat seuraavat koirakot:

  Minit: Lara & Heini Peltoperä, Yoda & Saija Kela

  Medit: Konna & Kaija Vierimaa, Tiuku & Sari Alamaunu, Halti & Sari Alamaunu, Vire & Hennariikka Kangas

  Pikkumaksit: Freya & Liisa Laine, Satanen & Tiina Leinonen, Pika & Tiina Leinonen, Tuuma & Erja Pohjolainen, Betty & Niina Veijola, Just ko Justiina & Niina Veijola, Ozzy & Marika Söderman sekä viime vuoden mestaruudellaan suoran finaalipaikan lunastanut Gissa & Miia Kaplas

  Maksit: Peto & Tiina Leinonen, Kimmo & Rosa Meriläinen, Nemo & Toni Kallio

  Jokaisessa kokoluokassa kisat alkoivat kahdella karsintaradalla (hyppy- ja agilityrata), joista molemmista 10 parasta koirakkoa lunastivat paikkansa samana päivänä käytävälle finaaliradalle. Lauantaina kisasivat minit ja medit, sunnuntaina puolestaan vuorossa olivat pikkumaksit ja maksit.

  Karsintaradoilla nähtiin huikeita suorituksia ja läheltä piti -tilanteita tuomareiden kiemuraisilla radoilla. Esimerkiksi Nemo & Toni sekä Kimmo & Rosa saivat kisasuorituksiensa perusteella erityismaininnat Persjättö-podcastissa, sillä olivat jääneet podcastin pitäjille niin vahvasti mieleen.

  Lauantaina medeissä finaalipaikan varmistivat itselleen agilityradalta Konna & Kaija ja hyppyradalta Tiuku & Sari hienoilla nollatuloksilla. Konna & Kaija taituroivat nollatuloksen myös finaaliradalta ja pääsivät pokkaamaan medien hallisuomenmestaruuskilpailun hopeamitalin! Tiuku & Sari sijoittuivat kympillä tiukassa kamppailussa sijalle 10.

  Sunnuntaina finaalissa nähtiin puolestaan pikkumakseissa viime vuoden mestaruudellaan finaalipaikan lunastaneet Gissa & Miia sekä karsintaradoilla tuplanollan tykittäneet Freya & Liisa. Gissa &Miia sijoittuivat finaalissa vitostuloksella neljänneksi.

  Yksilöfinaalien jälkeen molempina päivinä käytiin myös joukkuefinaalit, joihin joukkueet pääsivät karsintaradoilla kerättyjen seuran pisteiden perusteella. Joukkuefinaali käytiin viestimuotoisena kilpailuna, jossa joukkueen jokaisella koirakolla oli suoritettavanaan oma osuutensa radasta, kuten on myös EO-kilpailun joukkuekilpailussa. Tänä vuonna seuraamme edustettiin joukkuekilpailussa ainoastaan mediluokassa, jossa joukkueen muodostivat Konna & Kaija, Halti & Sari sekä Vire & Hennariikka. Virallinen KePomme Jouni siunasi joukkueen taktiikan, ja puhtaiden ratasuoritusten siivittämänä kotiintuomisina olikin suomenmestaruuskultaa!

  Seura onnittelee mitalisteja ja kaikkia seuraamme edustaneita koirakoita huikeista suorituksista! 🙂

 • Maajoukkuekarsintojen toinen osa Tampereella 26.-28.4.2024

  Maajoukkuekarsintojen toinen ja viimeinen osa käytiin Tampereella 26.-28. huhtikuuta. Tuomareina karsinnoissa toimivat Rene Blank ja Reetta Pirttikoski. Aiemmista karsinnoista poiketen jokaisella kokoluokalla oli karsintaratoja kahtena päivänä kolmen sijaan.

  Activelta karsinnoissa nähtiin seuraavat koirakot:

  • Maksit: Kesy & Mikko Aaltonen sekä Peto & Tiina Leinonen
  • Intermediate: Tuuma & Erja Pohjolainen, Pika & Tiina Leinonen sekä Satanen & Tiina Leinonen
  • Medit: Konna & Kaija Vierimaa, Halti & Sari Alamaunu sekä Vire & Hennariikka Kangas
  • Minit: Lara & Heini Peltoperä

  Nollaratoja onnistuivat karsintojen toisessa vaiheessa takomaan tällä kertaa Kesy (Renen hyppyrata sijoitus 2.), Konna (Reetan hyppyrata sijoitus 15.), Lara (Renen agilityrata sijoitus 5.) sekä Halti (Renen hyppyrata sijoitus 5. sekä Renen agilityrata sijoitus 10.). Ensimmäisen ja toisen karsinnan yhteistuloksissa seuramme koirakot sijoittuivat seuraavasti:

  • Maksit: Kesy & Mikko sijalla 5., Peto & Tiina sijalla 49.
  • Intermediate: Satanen & Tiina sijalla 15., Pika & Tiina sijalla 38.
  • Medit: Halti & Sari sijalla 15., Konna & Kaija sijalla 41.
  • Minit: Lara & Heini sijalla 39.

  Yhteistulosten perusteella Kesy & Mikko saivat EO- ja PM- maajoukkuepaikan, sekä Halti & Sari sekä Satanen & Tiina ylsivät suorituksillaan myös maajoukkueen varakoirakoiksi. He pääsivätkin kisaamisen päätteeksi sovittamaan maajoukkueen edustusvaatteita sekä Jukka Pätysen kuvattavaksi.

  Seura onnittelee maajoukkue- ja varakoirakkopaikoista lämpimästi! Onnittelut myös kaikille karsintoihin osallistuneille koirakoille hienosta taistelusta ja menestyksestä!

 • Piirinmestaruuskilpailut Oulussa 25.-26.5.2024

  Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin piirinmestaruuskilpailut järjesti vuorostaan Oulun koirakerho Kamu-Areenalla 25.-26. toukokuuta. Lauantaina kirmailtiin yksilö- ja joukkuepiirinmestaruuksista ja sunnuntaina vuorossa oli nuorisopiirinmestaruuskilpailut. Kilpailuja tuomaroivat Hilpi Yli-Jaskari ja Anders Virtanen. Activelaisista oli edustusta pikkuminejä lukuunottamatta kaikissa kokoluokissa.

  Mineissä ja medeissä oli piirinmestaruuksista hirmuinen taistelu, sillä palkintopallille oli asiaa ainoastaan tuplanollalla! Mineissä Active vei kaksoisvoiton Yodan & Saija Kelan voittaessa ja Kieran & Riitta Isohätälän sijoittuessa toiseksi. Medeissä seuralaisemme nappasivat puolestaan kolmoisvoiton; piirinmestariksi kruunattiin Konna & Kaija Vierimaa, Tiukun & Sari Alamaunun sijoittuessa toiseksi ja Vikin & Sari Pietilän tullessa kolmanneksi.

  Myös pikkumakseissa Active vei kolmoisvoiton; Tiina Leinonen otti koirillaan kaksoisvoiton Satasen sijoittuessa ensimmäiseksi ja Pikan toiseksi, ja pronssia nappasi Freya & Liisa Laine. Makseissa ei myöskään jääty ilman mitaleja, sillä siellä kaksoisvoiton kahmaisivat itselleen piirinmestarit Kira & Laura Pohjola sekä toiseksi tulleet Kimmo & Rosa Meriläinen.

  Lämpimät onnittelut kaikille yksilöpiirinmestaruuskisojen mitalisteille!

  Joukkuepiirinmestaruuskilpailuun lähdettiin seuraavin joukkuein ja tuloksin:

  MINIT:

  • Activen minit 1: Lara & Milla Salonius, Yoda & Saija Kela, Meeo & Saija Kela, Friia & Sari Alamaunu
  • Activen minit 2: Lyyli & Emma-Riikka Pääkkönen, Touho & Merja-Liisa Istermaa, Rinna & Saila Väätäinen, Aimo & Sirpa Isola
  • Activen minit 3: Eetu & Ulpu Haarala, Carola & Kirsi Hyvärinen, Arthur & Sonja Haarala

  Mineissä joukkuepiirinmestaruuden voitti Activen minit 2 -joukkue! Ykkösjoukkue sijoittui neljänneksi ja kolmosjoukkue sijalle 6.

  MEDIT:

  • Activen medit 1: Halti & Sari Alamaunu, Konna & Kaija Vierimaa, Tiuku & Sari Alamaunu, Chip & Kaija Vierimaa
  • Activen medit 2: Viki & Sari Pietilä, Noel & Tiina Ylilehto, Tessu & Miia Mäki, Tihu & Maria Pohjolainen
  • Activen medit 3: Nova & Milla Salonius, Kelmi & Jouni Vierimaa, Vire & Hennariikka Kangas

  Medeissä Active sai kaksoisvoiton, sillä Kaijan ja Sarin joukkue nappasi kultaa ja kakkosjoukkue sijoittui toiseksi! Kolmosjoukkue sijoittui kamppailussa sijalle 5.

  PIKKUMAKSIT:

  • Activen pikkumaksit 1: Satanen & Tiina Leinonen, Pika & Tiina Leinonen, Tuuma & Erja Pohjolainen, Freya & Liisa Laine
  • Activen pikkumaksit 2: Armi & Reetta Rounaja, Ozzy & Marika Söderman, Nero & Maria Haaga, Santtu & Minna Pätsi
  • Activen pikkumaksit 3: Pusu & Maria Räinä, Kina & Sonja Kneckt, Sinda & Tiina Ylilehto, Varma & Hennariikka Kangas

  Pikkumakseissa joukkuepiirinmestareiksi kruunattiin Activen pikkumaksit 1 -joukkue ja kolmanneksi Activen pikkumaksit 3 -joukkue!

  MAKSIT:

  • Activen maksit 1: Nemo & Toni Kallio, Kimmo & Rosa Meriläinen, Peto & Tiina Leinonen, Noppa & Erja Huovinen
  • Activen maksit 2: Brie & Heidi-Maria Puolakka, Envy & Mari Kaplas, Fallon & Mari Kaplas, Sinko & Sonja Kneckt

  Makseissa Activen maksit 2 -joukkue nappasi joukkuepiirinmestaruushopeaa, ykkösjoukkueen sijoittuessa neljänneksi!

  Huikeaa menestystä seuralaisillamme siis myös joukkuepiirinmestaruuskilpailussa!

   

 • Activelaisia mukana Suomen edustusjoukkueissa!

  Suomen Agilityliitto julkisti 22.4. Suomen edustusjoukkueen ensimmäisiin senioreiden avoimiin maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka käydään Belgiassa 18.-21. heinäkuuta: https://www.agilityliitto.fi/uutiset/soawc-joukkue-nimetty/

  Näihin historiallisiin maailmanmestaruuskisoihin mukaan lähtee seurastamme Kaija Vierimaa ja sheltti Konna, jotka kisaavat siellä medien ykkösjoukkueessa!

  Perjantaina 14.6. Suomen Agilityliitto julkisti myös Suomen edustusjoukkueet MM-, EO- sekä PM-kisoihin: https://www.agilityliitto.fi/uutiset/suomen-maajoukkueet-agilityn-eo-pm-ja-mm-kilpailuihin-vuodelle-2024/

  Näistä ensimmäisenä käydään European Open -kilpailu, joka käydään 1.-4. elokuuta Englannin Southamissa ja siellä tullaan näkemään kaksi seuramme koirakkoa: Makseissa Suomea edustaa seuramme Mikko Aaltonen Kesy-bordercolliensa kanssa ja medeissä Sari Alamaunu Halti-shelttinsä kanssa!

  Mikko ja Kesy tulevat edustamaan Suomea myös pari viikkoa myöhemmin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, jotka käydään 17.-18.8. Tanskassa.

  Seura onnittelee erittäin lämpimästi Mikkoa, Saria ja Kaijaa edustuspaikoista ja toivottaa heille jokaiselle hirmuisesti tsemppiä kisareissuille!

   

 • JSP-kilpailut Pietarsaaressa

  Tämän vuoden JSP-suomenmestaruuskilpailut käytiin 15.-16. kesäkuuta Pietarsaaressa, jossa tuomareina toimivat Mikko Palsola, Jari-Pekka Suomalainen ja Mika Kangas. Seuramme oli näissäkin karkeloissa hyvin edustettuna, sillä kisaamassa oli peräti 11 koirakkoa!

  Lauantaina kisattiin suomenmestaruuksista 50-59 -vuotiaiden sekä yli 60-vuotiaiden sarjassa seuraavin kokoonpanoin:

  • Minit 50-59: Kiera & Riitta Isohätälä
  • Medit 50-59: Konna & Kaija Vierimaa
  • Medit 60+: Kelmi & Jouni Vierimaa
  • Pikkumaksit 50-59: Armi & Reetta Rounaja, Taika & Satu Hukkanen, Santtu & Minna Pätsi, Arya & Maissi Merenheimo, Ozzy & Marika Söderman
  • Maksit 50-59: Noppa & Erja Huovinen

  Sunnuntaina vuorossa olivat junioreiden sekä para-agilityohjaajien mestaruuskamppailuissa seuramme seuraavat koirakot:

  • Minit 12-14: Touho & Mirella Karvonen
  • Para 5: Saana-Lotta Korkala & Ove

  Kisoissa nähtiin seuralaisiltamme huikeita suorituksia! Armi & Reetta voittivat hyppyradan upealla nollatuloksella ja samalla radalla nollan tekivät myös Taika & Satu Hukkanen. Agiradalta nollan kirmasivat medeissä myöskin Kelmi & Jouni. Konna & Kaija voittivat puolestaan agilityradan nollatuloksella ja taituroivat nollan myöskin hyppyradalta saavuttaen siten SM-hopeaa! Sunnuntaina ParaSM-kultaa saavuttivat hienosti Ove & Saana-Lotta! Mirellalle ja Touholle myöskin ensimmäisissä junioriSM-kisojen yhteistuloksissa hienosti 6. sija!

  JSP-kisoissa edellisenä vuonnakin menestynyt Kaija kuvaili tämän vuoden tapahtumaa seuraavasti:

  ”Pietarsaari ja Kokkola järjestivät yhdessä tämän vuoden JSP eli juniori-, seniori- ja parakisaajien SM-kisat. JSP-kisoissa pääsee aina kerran vuodessa kisaamaan oman ikäistensä seurassa. Näissä kisoissa on rento, kannustava ja iloinen tunnelma ja tapaa tuttuja agilityvuosien varrelta. Pietarsaaren Tellushalli on paikkana yksi parhaimmista agilityn kisapaikoista. Kisajärjestelyt toimivat kaikin puolin erinomaisesti, järjestäjät olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia, kentän pohja hyvä ja hallissa riittävän väljää, vaikka käytössä olikin kolme kenttää yhtä aikaa.

  Mestaruus ratkaistiin kahden radan yhteistuloksen perusteella. Molempien ratojen tuomarit olivat onnistuneet erinomaisesti ratojen suunnittelussa ja tulostaso oli huikea. Mikko Palsola tuomaroi nuorempien senioreiden medien hyppyradan. Rata oli varsin vauhdikas ja virtaviivainen, ja radalla tuli paljon onnistumisia ja iloisia koirakoita maaliin. Konnan kanssa saimme hienon nollatuloksen ja sijoitus tällä radalla oli 9/74. Nollaratoja tehtiin peräti 33 kpl. Mika Kangas tuomaroi agilityradan, joka kisattiin hyppyradan tulosten perusteella käänteisessä järjestyksessä. Kymmenen parasta kisasi erillisessä finaaliosiossa, mikä mentiin säkäluokka kerrallaan. Jännitettävää riitti niin itse kisaajille kuin yleisöllekin loppuun asti. Mikan finaaliagirata oli teknisempi, mutta myös vauhdikas ja rataprofiili sopi Konnalle erinomaisesti. Tällä radalla ei voinut varmistella mitään, jos aikoi parantaa sijoitusta, sillä aikaerot TOP10:ssä olivat niin pienet. Ratasuunnitelma onnistui ja Konna voitti agiradan viime vuoden tapaan. Yhteistuloksissa nousimme peräti SM-hopealle.”

  Seura onnittelee lämpimästi kaikkia kisoihin osallistuneita sekä mitalisteja ja sijoittuneita koirakoita!