Siirry suoraan sisältöön

Vuosi 2024

• World Agility Open -karsinnat Tampereella

Tämän vuoden World Agility Open -karsinnat käytiin Tampereella 10. helmikuuta. Karsinnoissa kisattiin agility- ja hyppyradan lisäksi myös speedstakes-radalla, joka muistuttaa vauhdikasta hyppyrataa, mutta siinä on radalla myös A-este. Tuomarina karsinnoissa toimi Stefi Praakli Virosta.

250-sarjassa hienoja suorituksia tykittivät Heini Peltoperä ja shetlanninlammaskoira Lara. Hyppyradalla he sijoittuivat upealla ratasuorituksellaan kolmanneksi ja kokonaissijoituksena ensimmäisistä WAO-karsinnoistaan Heini ja Lara nappasivat sijan 13.

500- ja 600-sarjoissa taidokasta agilitya näytti puolestaan Tiina Leinonen kolmella bordercolliellaan. Tiina koirineen taituroivat kolmansia sijoja Pikan kanssa 500-sarjan agilityradalta, Satasen kanssa 500-sarjan speedstakes-radalta ja Peto puolestaan nappasi palkintosijansa 600-sarjan hyppyradalta. Kokonaissijoituksissa Satanen oli viides ja Pika seitsemäs 500-sarjassa sekä Peto kahdeksas 600-sarjassa.

Tunnelma karsinnoissa oli ollut rento ja kannustava, joten ensi vuonna Tiinan ja Heinin mukaan karsintoihin sankoin joukoin!

• Maajoukkuekarsintojen ensimmäinen osa Vantaalla

Maajoukkuekarsintojen ensimmäinen osa MM-, EO- ja Pohjoismaiden mestaruuskisoja varten käytiin 24.-25. helmikuuta Vantaan Ojangossa. Tuomarina toimivat Kine Eimhjellen Norjasta ja Markku Kaukinen. Ensimmäisessä osassa kilpailtiin kolmella radalla, joiden yhteispisteistä paras sai suoran maajoukkuepaikan EO-kisoihin. Muilla kilpailu maajoukkuepaikoista jatkuu huhtikuun lopussa Tampereella, jossa edessä on vielä viisi rataa.

Seuraamme edustettiin jokaisessa kokoluokassa:

Medit: Sari Alamaunu & Halti ja Kaija Vierimaa & Konna

Minit: Heini Peltoperä & Lara

Maksit: Mari Kaplas & Envy, Mari Kaplas & Fallon, Mikko Aaltonen & Kesy sekä Tiina Leinonen & Peto

Intermediate: Tiina Leinonen & Pika sekä Tiina Leinonen & Satanen

Kaikissa kokoluokissa nähtiin huikeita ratasuorituksia, joista saimme nauttia myös kotikatsomossa livestriimin äärellä. Makseissa Mikko ja Kesy voittivat upealla vedolla maksien viimeisen agilityradan ja ovat ensimmäisen karsinnan jälkeen yhteispisteissä sijalla 5. Myös Peto ylsi makseissa pisteille ja lähtee kakkoskarsintaan sijalta 24. Intermediateissa saatiin myös aihetta juhlaan, sillä Tiina ja Satanen tykittivät siellä hyppyradalta voittonollan. Tiina ylsikin intermediateissa molempien kanssa pisteille ja lähtee kakkoskarsintaan Satasen kanssa sijalta 5 ja Pikan kanssa sijalta 28.

Seura onnittelee Mikkoa ja Tiinaa huikeasta menestyksestä sekä kaikkia seuraa edustaneita koirakoita upeista suorituksista!

• HalliSM-kilpailut Imatralla

Vuoden 2024 hallisuomenmestaruuskilpailut käytiin Imatralla 23.-24. maaliskuuta huippeissa puitteissa. Kilpailuja tuomaroivat Bonnik Berthelsen (DEN), Esa Muotka ja Allan Mattsson.

Yksilökilpailussa seuraamme edustivat seuraavat koirakot:

Minit: Lara & Heini Peltoperä, Yoda & Saija Kela

Medit: Konna & Kaija Vierimaa, Tiuku & Sari Alamaunu, Halti & Sari Alamaunu, Vire & Hennariikka Kangas

Pikkumaksit: Freya & Liisa Laine, Satanen & Tiina Leinonen, Pika & Tiina Leinonen, Tuuma & Erja Pohjolainen, Betty & Niina Veijola, Just ko Justiina & Niina Veijola, Ozzy & Marika Söderman sekä viime vuoden mestaruudellaan suoran finaalipaikan lunastanut Gissa & Miia Kaplas

Maksit: Peto & Tiina Leinonen, Kimmo & Rosa Meriläinen, Nemo & Toni Kallio

Jokaisessa kokoluokassa kisat alkoivat kahdella karsintaradalla (hyppy- ja agilityrata), joista molemmista 10 parasta koirakkoa lunastivat paikkansa samana päivänä käytävälle finaaliradalle. Lauantaina kisasivat minit ja medit, sunnuntaina puolestaan vuorossa olivat pikkumaksit ja maksit.

Karsintaradoilla nähtiin huikeita suorituksia ja läheltä piti -tilanteita tuomareiden kiemuraisilla radoilla. Esimerkiksi Nemo & Toni sekä Kimmo & Rosa saivat kisasuorituksiensa perusteella erityismaininnat Persjättö-podcastissa, sillä olivat jääneet podcastin pitäjille niin vahvasti mieleen.

Lauantaina medeissä finaalipaikan varmistivat itselleen agilityradalta Konna & Kaija ja hyppyradalta Tiuku & Sari hienoilla nollatuloksilla. Konna & Kaija taituroivat nollatuloksen myös finaaliradalta ja pääsivät pokkaamaan medien hallisuomenmestaruuskilpailun hopeamitalin! Tiuku & Sari sijoittuivat kympillä tiukassa kamppailussa sijalle 10.

Sunnuntaina finaalissa nähtiin puolestaan pikkumakseissa viime vuoden mestaruudellaan finaalipaikan lunastaneet Gissa & Miia sekä karsintaradoilla tuplanollan tykittäneet Freya & Liisa. Gissa &Miia sijoittuivat finaalissa vitostuloksella neljänneksi.

Yksilöfinaalien jälkeen molempina päivinä käytiin myös joukkuefinaalit, joihin joukkueet pääsivät karsintaradoilla kerättyjen seuran pisteiden perusteella. Joukkuefinaali käytiin viestimuotoisena kilpailuna, jossa joukkueen jokaisella koirakolla oli suoritettavanaan oma osuutensa radasta, kuten on myös EO-kilpailun joukkuekilpailussa. Tänä vuonna seuraamme edustettiin joukkuekilpailussa ainoastaan mediluokassa, jossa joukkueen muodostivat Konna & Kaija, Halti & Sari sekä Vire & Hennariikka. Virallinen KePomme Jouni siunasi joukkueen taktiikan, ja puhtaiden ratasuoritusten siivittämänä kotiintuomisina olikin suomenmestaruuskultaa!

Seura onnittelee mitalisteja ja kaikkia seuraamme edustaneita koirakoita huikeista suorituksista! 🙂