World Agility Open -karsinnat Tampereella


Tämän vuoden World Agility Open -karsinnat käytiin Tampereella 10. helmikuuta. Karsinnoissa kisattiin agility- ja hyppyradan lisäksi myös speedstakes-radalla, joka muistuttaa vauhdikasta hyppyrataa, mutta siinä on radalla myös A-este. Tuomarina karsinnoissa toimi Stefi Praakli Virosta.

250-sarjassa hienoja suorituksia tykittivät Heini Peltoperä ja shetlanninlammaskoira Lara. Hyppyradalla he sijoittuivat upealla ratasuorituksellaan kolmanneksi ja kokonaissijoituksena ensimmäisistä WAO-karsinnoistaan Heini ja Lara nappasivat sijan 13.

500- ja 600-sarjoissa taidokasta agilitya näytti puolestaan Tiina Leinonen kolmella bordercolliellaan. Tiina koirineen taituroivat kolmansia sijoja Pikan kanssa 500-sarjan agilityradalta, Satasen kanssa 500-sarjan speedstakes-radalta ja Peto puolestaan nappasi palkintosijansa 600-sarjan hyppyradalta. Kokonaissijoituksissa Satanen oli viides ja Pika seitsemäs 500-sarjassa sekä Peto kahdeksas 600-sarjassa.

Tunnelma karsinnoissa oli ollut rento ja kannustava, joten ensi vuonna Tiinan ja Heinin mukaan karsintoihin sankoin joukoin!