Siirry suoraan sisältöön

Tuomarit


Hei kaikille agilityn ystäville!

Olen Mika Moilanen Kemistä ja leipätyökseni toimin yksityisyrittäjänä turvallisuus- ja lukitusalalla. Perheeseeni kuuluu puoliso ja neljä lasta, joista yksi on jo ”pesästä pois lentänyt”.

Agilityä olen harrastanut vuodesta 1997 neljän australianpaimenkoiran ja yhden lk. pyreneittenpaimenkoiran kanssa. Vuonna 2002 olin myös yksi agilityn erikoisseura Arctic Agility Team Ry:n perustajajäsenistä. Kisauran mieleenpainuvin saavutukseni on ollut vuoden 2006 MM-karsintakilpailujen kautta Suomen maajoukkueeseen pääsy ja edustustehtävät ulkomailla australianpaimenkoira ”Fain” kanssa.

Tänä päivänä työ ja lasten harrastuskuviot vievät leijonanosan ajastani, joten uutta kisakoiraa ei ole tällä hetkellä… Käyn kuitenkin kouluttamassa ja tuomaroimassa agilityä ympäri Suomen maan, joten lajitietämykseni pysyy ajan tasalla. Olisi hienoa, jos sitä tulevaisuudessa itselle kisakumppanin ehtisi vielä kasvattaa…

Agilitytuomariksi valmistuin agilitytuomarikursseilta vuonna 2008. Olen erittäin mielissäni kutsusta tulla tuomaroimaan Active Dogs Ry:n isännöimiä vuoden 2015 agilityn SM-kilpailuja. ”Kentällä” näkemäni perusteella odotan todella kovatasoisia ja yllätyksellisiä kilpailuja. Ratoihini voi käydä tutustumassa ennakkoon muutamissa kilpailuissa kevään aikana. Olen myös ladannut niitä hyvän nipun facebookiin.

Nähdään Oulussa 13.-14.6.2015!”

Mika Moilanen

Tervehdys kaikille Kotkasta!

Olen kotoisin Keski-Suomesta, Kotkaan olen tullut töiden perässä ja viihtynyt täällä oikein hyvin. Lapsia on kolme, kaksoistytöt Senja ja Pinja (14 v.) ja poika Eeki (11 v.) ja lähes kaikki vapaa-aika menee heidän harrastuksiensa parissa.

Agility-urani alkoi 1990-luvun alussa ja kilpailu-ura vuona 1991, jolloin kisasin vanhaenglanninlammaskoiriemme Donnan ja Rosan kanssa ahkerasti useamman vuoden ajan ympäri Suomea. Sittemmin kisaura jatkui myös hollanninpaimenkoira Piun kanssa. Tällä hetkellä talossa ei ole koiraa eikä ihan lähiaikoina tulossakaan, vaan mistäpä sitä tietää?

Agilitytuomariksi valmistuin vuonna 1997 ja tuomarointeja on tullut sen jälkeen tehtyä hyvinkin paljon eri puolilla Suomea ja jonkin verran ulkomailla. Erityisesti on jäänyt mieleen arvokisatuomaroinnit (SM-kisat ja MM-karsinnat) sekä ulkomaan reissut. Vuosi 2014 jää erityisesti mieleen, pääsin tuomaroimaan Belgianpaimenkoirien MM-kisoihin ja sitten vielä Junioreiden avoimet EM-kisat Italian Milanossa. Myös parin tuomarikurssin vetäminen on jäänyt positiivisena kokemuksena mieleen.

On jälleen kunnia tulla kokemaan ja näkemään maailman parasta agilityä paraatipaikalta. Tavataan Oulussa kesäkuussa 2015!”

Pertti Siimes

I live in Norway and my life is a lot about agility.

I’m international judge since 2000 and have gotten the opportunity to judge some great events around the world.

I’m also a handler and my breed is malinois. With my recent dog Cirkus I had some amazing experiences with medals from both AWC and EO.

I have big respect for finish agility and beeing invited for the national championchips is something I’m really looking forward to.

For those of you who could be interested in my coursedesign, check out my profile at facebook.”

Jan Egil Eide